Wie zijn we?

Wij… dat zijn Sofie, Brent en Lucas

Wij brengen jullie ons verhaal. Er is al zoveel geschreven, verteld en gediscussieerd over inclusie maar één belangrijke stem ontbreekt nog al te vaak… die van ons!

Maar ook wij zijn niet alleen:

Wij… dat is ook Flo, Wouter, Karel, Anneleen, Emma, Yani, Helena, Thomas, Julie, Gabria en Paul, … Samen zijn wij de eigenaars van dit grote verhaal. Een uniek discours.

Wij, zij, hen, hun… Inclusie is teamwork. Inclusie is samen denken, samen knokken, samen stil vallen en weer op pad gaan. Dit boek ademt alles uit wat inclusie is. 

Over inclusie kan je praten, schreeuwen, roepen, tieren, smeken, hopen, dromen en wensen. Maar één iets is duidelijk: inclusie dat kan je niet alleen. Inclusie dat is altijd ‘Wij’.

Wij… dat is ook jij en ik.

We hebben jou nodig voor het verspreiden van ons verhaal.

Sofie, 31 jaar, woont in De Pinte

 “We willen een verhaal vol hoop brengen. Hoop dat het anders kan. Hoop dat het beter kan. Hoop dat het nog meer samen kan. Gelukkig is net dat al terug te vinden in veel getuigenissen. Ieder van ons kon al proeven van inclusie… het smaakt gewoon naar meer: veel meer!”

Brent, 25 jaar, woont in Grembergen

“Onze stem verheffen rond inclusie, dat is een beetje zoals koorddansen. Het is zoeken naar de juiste toon, het gepaste spanningsveld. We willen de getuigenissen niet te slap maar tegelijkertijd ook niet te strak of belerend. Maar laat ons duidelijk zijn: we staan op onze strepen om te krijgen waar we recht op hebben.”

Lucas, 24 jaar, woont in Gent

“Het is makkelijk om met het vingertje te wijzen want er is nog zoveel groeimarge rond inclusie. Te braaf zijn, helpt ons niet vooruit. We hopen vooral dat onze verhalen raken en blijven plakken. Dat mensen het tot in hun vingertoppen voelen tintelen en dat inclusie een nieuw normaal wordt.”

© 2023 ook wij – design Dotplusmail ons

Feestactie!